Med høje energipriser kan det være fristende at spare på varmen, og skue langt ned for radiatorerne. Men man skal være påpasselig, for med de lave rumtemperaturer, og rum der holdes helt kolde, opstår der risiko for udvikling af skimmelsvamp. Et problem som mange boligforeninger er blevet opmærksomme på.

Vi har derfor sammensat en række arrangementer for landets boligforeninger, netop med fokus på det gode indeklima. Og der er stor efterspørgsel på pladserne, fortæller Preben Stenner der står for arrangementerne. “Vi kan tydeligt mærke på vores kunder, at det her er noget der ligger dem meget på sinde. Hvis der først kommer fugtproblemer i en bolig, og det sætter sig som skimmel, kan det ende med at blive rigtigt dyrt for foreningen. Derfor vil de gerne vise hvordan de skal foregribe problematikken”, fortæller Preben Stenner.

Arrangementer med fokus på boligens indeklima

I et tæt samarbejde med virksomheden CLIMAID har SSG udviklet et unikt og innovativt værktøj til logning af indeklimaet i boliger, der i forhold til konventionelle logningssystemer på markedet også kan registrere og vise, hvor meget der bliver luftet ud i den enkelte bolig samt beregne hvor meget fugt der tilføres boligen og hvor meget beboeren rent faktisk kan spare på varmeregningen ved at følge anbefalingerne i forhold til daglig udluftning i boligen m.m.

“Indeklimaet er et rigtigt stort fokusområde for os, og jeg kom hjem fra mødet med en masse ny viden som jeg bestemt kan bruge i hverdagen. Vi kigger ind i en fremtid hvor folk er presset på økonomien og derfor vælger mange den løsning med at skrue ned for varmen. jeg har tilegnet mig en masse ny viden især om det juridiske aspekt i forhold til dokumentation af det enkelte lejemåls indeklima. Når man kan måle med de her loggere, er der ikke så meget at diskutere” fortæller Flemming Borup, Ledende ejendomsmester fra Domea i Hjørring.

Ønsker du at høre mere om vores arrangementer vedrørende indeklima – kan du kontakte Preben Stenner på telefon 20883695 eller e-mail preben.stenner@ssg.dk.